Njut Stenstan får Sundsvall att må som bäst
För åttonde gången arrangerade Anna Frisk och Patrik Jonsson matvandring i Sundsvall, och som vanligt var maten mumsig, stämningen på topp och krogarna fyllda av glada gäster.
Och eftersom succén med Njut Stenstan bara fortsätter lovar arrangörerna en ny omgång den 20 januari.
Häng med här på en rejäl rundvandring denna gång!
FOTO: KATARINA LÖVGREN • TEXT: ANDERS LÖVGREN
Altinska
Alla grupper hade start på vandringen hos Altinska restaurangskolan där eleverna bjöd på rostad kavring med rödbetspesto, dillgravad morot och picklade senapsfrön.
Menageriet
För Menageriet var det första gången de medverkade i Njut Stenstan. På menyn stod tartar på innanlår, svamp miso i krustad.
Lokal Tullgatan 17
Hos gänget på Tullgatan 17 serverades en vegensk ginkryddad morotstartar på rågbröd med picklade senapsfrön, persilja, panko, majjo.
The Bishops Arms
Gastropuben vid Vängåvan bjöd på katsu-macka, vilket är pankopanerad kyckling, spetskål, tonkatsu-sås och japansk majonäs. Dessutom levererade de en liten överraskning i form av tombola!
First Hotel Strand
För första gången hängde First Hotel Strand med som ett av stoppen i Njut Stenstan, och fick mycket beröm av matvandrarna för ett ambitiöst och trevligt upplägg. Som extra krydda hade hotelldirektören Helen Caro anlitat pianisten Stefan Gunnarsson, känd från SVT:s Så mycket bättre. På menyn stod Trattkantarellcréme, palsternackschips, red russian kål, tomatpärlor och tryffel.
Bloco
Klart att den partyglada krogen på torget ska vara med!
Doc
Doc Restaurang på Esplanaden är en pålitlig medverkande när det vankas Njut Stenstan, och den enda av restaurangerna som har pizza som sin specialitet. Denna gång gjorde de succé med en variant med sotad deg och som ska vara med som tävlingsbidrag i en kommande tävling.
Naturaj
Det brukar alltid vara ett av stoppen som tar hand om en dessert och denna gång var det Naturaj som då slog till med kantarellglass med saltkaramell samt rostad vit choklad.
Centralen
När alla hade vandrat genom stan och ätit och druckit gott på alla medverkande krogar, då öppnade dörrarna på Centralen för efterfest.